Suunnitteleminen auttaa välttämään klassiset sisustusmokat

Moni hakee sisustukseen uusia ideoita netistä tai sisustuslehdistä, mutta toisinaan lopputulos ei silti ole lähellekään sitä, miltä se kuvassa näytti. Kuka tahansa osaa sisustaa, joten mikä sisustuksessa sitten voi mennä pieleen? Onnistunut lopputulos vaatii kuitenkin kokemusta ja harjaantunutta silmää. Ilman sitä sisustus voi helposti vaikuttaa siltä, että jokin on pielessä, mutta on vaikea hahmottaa mikä. Yleensä kyse on onneksi pienistä asioista, jotka ovat helposti korjattavissa, kun ne vain huomaa. Sisustuskarikot voi välttää jo ennalta, jos tutustuu hieman sisustamisen periaatteisiin.

Suunnitteleminen auttaa välttämään klassiset sisustusmokat

Älä osta vain ulkonäön perusteella

Kukapa meistä ei olisi joskus sortunut kivannäköiseen vaatteeseen tai kenkiin, jotka ovat kuitenkin käytössä osoittautuneet toivottoman epämukaviksi. Huonekaluihin pätee sama periaate. Kauniskin huonekalu alkaa pian tuntua virhehankinnalta, jos se ei toimi siinä tarkoituksessa kuin ajattelit. Tämä koskee myös sisustustrendejä tai design-tuotteita. Ne näyttävät kuvissa ihanilta, mutta ennen kotiin hankkimista kannattaa vielä varmistua siitä, että ne todella toimivat käytännössä ja sopivat lisäksi kodin muuhun sisustukseen. Muutoin saattaa käydä niin, että sisustuslehdessä upealta näyttänyt yksityiskohta pomppaakin omassa olohuoneessa ikävästi silmiin, irrallisena muusta sisustuksesta.

Maalia kannattaa aina testata omaan seinään

Maalaaminen on helppo tapa tuoda uutta ilmettä kotiin. Yhden seinän maalaaminen eri värillä kuin muiden voi toimia virkistävänä tehosteena ja yksityiskohtana. Idean keksittyäsi haluaisit tietenkin saman tien päästä toteuttamaan sen ja sutimaan väriä seinään. Kannattaa kuitenkin malttaa sen verran, että kokeilet väriä pienellä testipurkilla vielä omaan seinään, väri saattaa todellisuudessa näyttää hyvinkin erilaiselta kuin rautakaupan testipalassa. Lopputulokseen vaikuttavat huomattavasti myös huoneen valaistus ja muut sisustuksessa käytetyt värit. Testaaminen pienelle alueelle saattaa säästää siis huomattavasti rahaa ja vaivaa.

Sisusta omaa elämääsi varten

Sisustuslehdet ja blogit esittelevät meille päivästä toiseen unelmaelämää, jossa koti ei tunnu koskaan olevan sotkuinen, ystävät käyvät vierailulla harva se päivä ja lapset ja koiratkaan eivät näytä kuraisilta ulkoa tullessaan. Tämä on kuitenkin kaukana kenen tahansa todellisuudesta. Muista sisustaa oikeaa elämääsi, ei kuvitteellista unelmaelämää varten. Tämä auttaa myös budjetin hallinnassa. Samalla tulet pohtineeksi, mitä oikeasti haluat ja tarvitset.

Vältä väliaikaisratkaisuja

Uuteen kotiin muuttaessa olisi mukava saada paikat näyttämään heti kotoisilta ja toteuttaa kaikki sisustusideat. Harvalla on tähän kuitenkaan varaa tai mahdollisuutta. Usein päädymmekin erilaisiin väliaikaisratkaisuihin, jotka saattavat kuitenkin jäädä pysyvämmiksikin arjen kiireiden viedessä mukanaan. Silti harmittaa joka päivä katsoa huonekalua, josta ei oikeastaan edes pidä. Jos pystyt sietämään keskeneräisyyttä, saatat päästä toteuttamaan unelmiesi sisustusratkaisuja ilman välivaihetta. Hanki siis sellaisia huonekaluja ja esineitä, joista todella pidät ja joille sinulla on mielessäsi paikka kotona. Niitä ei tarvitse saada kerralla ja toisaalta näin saat aikaa pohtia arjessasi, mitä esineitä tai huonekaluja kotiisi vielä kaipaat. Suunnitelmat saattavat myös muuttua, mikäli koti toimiikin eri tavoin kuin olit suunnitellut.

Ilman väliaikaisratkaisuja koti näyttää hetken aikaa tyhjemmältä, mutta toisaalta säästät rahaa niihin tärkeämpiin hankintoihin ja päädyt hankkimaan vain sellaista, mitä oikeasti haluat.

Seinille vain itsellesi tärkeitä asioita

Taideteokset tai -esineet viimeistelevät kauniin kodin. Ole kuitenkin niitä hankkiessasi itsellesi rehellinen ja ripusta seinillesi vain sellaisia teoksia, joilla on sinulle itsellesi merkitystä. Näin saat varmasti viehättävämmän ja itsellesi sopivamman kodin kuin kopioimalla kuluneita, jokaisessa blogissa ja sisustuslehdessä nähtyä elementtiä. Tässäkin pätee samaa viisaus kuin huonekalujen kohdalla, tee kodistasi sellainen jossa sinä itse viihdyt, ja silloin viihtyvät muutkin.

Jaa:

You might also like …