Sisustuksessa meneillään paluu maanläheisyyteen ja kodikkuuteen

Vuonna 2017 sisustustrendeissä on vallinnut luonnonmukaisuus, 1970-luvun henki sekä pehmeä minimalismi. Toisaalta kodin ei haluta olevan liian viimeistely, vaan mieluummin rosoisen rento. Suoraan maailman sisustusmessujen trendit eivät tietenkään suomalaiskodeissa näy, mutta ne ohjaavat kuin huomaamattaan meitä kuitenkin joissain päätöksissä.

Sisustuksessa meneillään paluu maanläheisyyteen ja kodikkuuteen

Ruskean eri sävyt valloittavat kodit

Vuoden 2017 trendivärejä ovat olleet ehdottomasti ruskea ja beige, jotka ovat nousseet pitkään pinnalla olleiden harmaan, mustan ja valkoisen rinnalle sisustuksen yleisvärinä. Ruskean eri sävyt, kuten maitokahvi ja savi ja myös puhdas tumman ruskea ovat löytänyt tiensä niin huonekaluihin, sisustusesineisiin kuin seinäväreihinkin, vaikka vielä muutama vuosi sitten ruskeaa vierastettiin. Muutos näkyy myös julkisissa tiloissa. Tikkurilan vuoden väriksi valittu ”Angora” kuuluu samaan trendiin. Ruskea tuntuukin tauon jälkeen suorastaan raikkaalta sisustusväriltä ja tuo lämpöä syksyyn.

Pehmeyttä ja raikkautta roosalla ja vihreällä

Näiden päävärien lisäksi sisustuksessa on nähtyä paljon puuterinsävyjä sekä vedenvihreää ja korostusvärinä myös oranssia. Vihreä ja roosa auttavat välttämään liiallista 80-luvun tunnelmaa. Edelleen sisustustrendeissä on jatkettu sisustamista sävy sävyyn, eli seinävärit, huonekalut ja sisustusesineet heijastelevat samaa värimaailmaa. Harmonia onkin yksi sana, joka ehdottomasti määrittää tämän vuoden väritrendejä. Ruskean värin paluun myötä myös uudet materiaalit ovat vallanneet alaa. Korkki on materiaalina ollut pinnalla jo jonkin aikaa, mutta nyt sitä käytetään myös laajoihin pintoihin ja parhaimmillaan korkilla päällystetään koko seinä. Korkin hyvä puoli on myös se, että se toimii hyvin akustisena elementtinä avarissa tiloissa. Korkkiseinää voi käyttää myös muistitauluna ja tai lisätä siihen nastoilla kiinni inspiraationa toimivia kuvia tai tekstejä. Tämä helpottaa erityisesti kotitoimistossa työskenteleviä. Metalleista messinki on nyt erityisen suosittua ja se tuo hienostuneisuutta muuten maanläheiseen värimaailmaan.

Kaktuksia ja ryijymattoja

Sisustustrendit ulottuvat tietenkin myös kasveihin. Tämän vuoden hitti ovat erilaiset kaktukset. Vielä viime vuonna kaktukset olivat pienen piirin erikoisuus, mutta tänä vuonna niitä haluavat kaikki. Kasvit istutetaan keraamisiin ruukkuihin ja siirretään kesän tullen parvekkeelle. Sisustusesineissä ja esimerkiksi valaisimissa on tänä vuonna suosittu pyöreitä muotoja. Vuoden trendikkäimmäksi kalusteeksi on noussut paluun tehnyt ryijymatto. Ryijymattoja on nähty esimerkiksi Marimekon katalogeissa ja lehtikuvissa.

Trendejä voi toteuttaa omassakin kodissa pienillä asioilla

Miten trendit sitten näkyvät tavallisessa suomalaisessa kodissa? Tavallinen sisustaja ei edes trendien perässä ryntää ostamaan vedenvihreää sohvaa tai maalaa seinää ruskeaksi, vaikka esimerkiksi voimakkaatkin vihreän sävyt toimivat yllättävän hyvin perinteisen skandinaavisen ja suomalaisen tyylin parina. Sen sijaan suomalainen saattaa innostua päivittämään sisustustaan esimerkiksi uusilla sohvatyynyillä, jotka ovatkin helppo tapa muuttaa sisustuksen ilmettä. Vielä suuremman vaikutuksen saa aikaa verhojen väriä vaihtamalla. Tänä vuonna suomalaisten ikisuosikeista, Iittalan kivituikuista, on myynyt erityisen hyvin hiekan väri. Viime vuonna muotiin tuli pitkästä aikaa vahva indigonsininen ja erilaiset vihreät sävyt. Indigonsinisestä suomalaiset eivät innostuneet kuin korkeintaan astioissa, mutta muut sinisen sävyt palasivat yhdeksi suosituimmista sisustusväreistä ja näkyi myös vaatemuodissa.

Trendejä voi toteuttaa omassakin kodissa pienillä asioilla

Miten trendit vaikuttavat?

Trendit vaikuttavat meihin yllättävän vahvasti silloin, kun niitä esitellään monesta eri suunnasta. Vaikka aluksi ei lämpenisikään uutuuksille, saattaa pian huomata kiinnittävänsä katseensa juuri esimeriksi maanläheisiin väreihin tai rosoiseen keramiikkaan. Trendit ovat hauskoja seurata ja niistä voi saada uutta inspiraatiota ja vinkkejä sisustukseen. Orjallisesti niitä ei toki ole tarkoitus noudattaa, silloinhan kotikaan ei tuntuisi enää omalta. Pääasia, että itse nauttii ympäristöstään ja täyttää kotinsa sellaisilla väreillä ja esineillä, jotka tuottavat iloa.

Miten trendit vaikuttavat?
Jaa:

You might also like …