Kuinka remontoida pienellä budjetilla

Kuinka remontoida pienellä budjetilla

Remontointi on asia, josta osaa pitää, mutta osalle koko projekti saattaa vaikutta alusta asti erittäin vieraalta ja haastavalta. Jos huomaat, että et enää viihdy kotonasi samalla tavalla kuin ennen, voi olla aika tehdä pientä päivitystä pintoihin.

Remontoinnin ei kuitenkaan tarvitse olla vuosia kestävä tai viedä turhan paljoa rahaa. Jo pienellä panostuksella voit itse tehdä monia virkistäviä muutoksia niin keittiöön, kylpyhuoneeseen ja muualle asuntoon. Katsotaan seuraavaksi, miten remontin budjetointi ja suunnittelu onnistuvat niin, että saat parhaan mahdollisen jäljen kotiisi.

Suunnittele remontti loppuun asti

Kun haluat aloittaa joko pienemmän tai suuremman remontin, on tärkeää tietää ensin, mikä on haluttu lopputulos ja minkälaisella budjetilla se halutaan saavuttaa. Jos haluat uudistaa vain yhden huoneen, muista myös pysyä suunnitelmassa. Esimerkiksi kylpyhuoneen kanssa on hyvä ottaa huomioon mahdollinen sauna ja kalusteet. Haluatko uusia kaiken mahdollisen vai vain lattialaatat? Päätöstä kannattaa miettiä myös sen kannalta, että miten vanha asunto on kyseessä. Jos kylpyhuonetta ei ole vuosiin uusittu, kannattaa kaikki hoitaa mielellään kerralla kuntoon. Näin vältyt siltä, että sinun tulee suunnitella uusi remontti heti muutaman vuoden päästä uudestaan ja ehkä jopa tehdä uudestaan tämän hetken muutokset.

Kun mietit materiaaleja, suosittelemme tekemään vertailua muutamassa eri kaupassa. Materiaalit ovat myös yksi ensimmäinen asia, jota kannattaa miettiä, sillä se antaa hyvän kuvan budjetin suuruudesta. Niiden laatuun kannattaa tietysti panostaa, mutta voit löytää tyylikkäät materiaalit myös halvempaan hintaan, kunhan etsit tarpeillesi sopivan kaupan. Voit tehdä itsellesi taulukon, johon mittaat remontoitavan huoneen mitat ja katsot, paljonko sinun tarvitsee materiaaleja tilata. Muista myös huomioida laastit, eristeet ja muut tärkeät, mutta huomaamattomat materiaalit.

Erilaisten remonttien kanssa tulee myös tietää, pystytkö tekemään asiat itse vai kannattaako suoraan tehdä tarjouspyyntö ammattilaiselle. Jos kyseessä on kylpyhuone tai keittiö ja haluat tehdä muutoksia kalusteisiin, saattaa siihen tarvita enemmän kokemusta ja tietoa remontoinnista. Joitakin asioita voi tietysti hoitaa helposti itse, kuten seinien maalaus tai tapetointi. Myös lattioiden kunnostus voi olla hoidettavissa omin avuin. Jos vaihdat esimerkiksi parkettia, löytyy siihen ohjeita myös netistä. Kannattaa kuitenkin ottaa asioista selvää hyvin ennen aloittamista. Niin materiaalit kuin tekninen osio ovat tärkeitä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.

Jos tarvitset ammattilaisen apua

Jos tarvitset ammattilaisen apua

Remontin laajuus vaikuttaa siihen, tarvitsetko urakoitijan tekemään sen. Turvallisin vaihtoehto on tietenkin se, että annat ammattilaisten tehdä esimerkiksi kylpyhuoneen kalusteiden vaihdon sekä eristeiden varmistamisen. Näin vältyt mahdolliselta vesivahingolta ja saat nauttia remontin jälkeen upeasta jäljestä. Kun haluat etsiä urakoitsijan, suosittelemme tekemään tarjouspyyntöjä usealle eri yritykselle. Jos olet tehnyt valmiiksi suunnitelman remontista, kannattaa se liittää viestiin mukaan. Mitä tarkempi suunnitelma on, sitä paremmin saat juuri oikean hinta-arvion ja voit valita niistä parhaan. Ota suunnitelmassa huomioon kaikki muutokset, joita haluat. Muista myös ottaa huomioon ne näkymättömät osat, joita remontin aikana joudutaan tekemään ja muuttamaan. Jos et ole varma remontin laajuudesta, suosittelemme ottamaan yhteyttä jo tässä vaiheessa ammattilaiseen. Suunnitelma on helppo tehdä, kun ammattilainen tietää kaikki ne vaiheet, jotka tarvitaan haluamasi lopputuloksen saamiseen.

Remontin onnistumiseen on monta erilaista vaihetta, mutta ne on mahdollista suorittaa myös itse. Kun teet remontin itse, tiedät koko ajan missä mennään ja miltä budjetti näyttää. Materiaalien ostaminen on hyvä alku ja saat myös itse päättää kaikki sävyt ja värit, jotka huoneeseen tulevat. Pieni budjetti ei ole este remontille, mutta silloin kilpailuttaminen ja vertailu ovat erityisen tärkeitä, jotta saat haluamasi lopputuloksen.

Jaa:

You might also like …