Koristele koti valoisammaksi

Kodin sisustaminen voi olla ihanan rentouttavaa ja hauskaa puuhaa, jonka tuloksen näkee saman tien. Mikäli olet kuitenkin törmännyt esimerkiksi umpikujaan, etkä yksinkertaisesti keksi mitä tehdä, voi sisustuksesta tullakin pakollinen paha, jota ei halua enää tehdä. Sisustamalla ja koristamalla kotia oikein, voi siitä tehdä juuri sellaisen kuin haluaa. Erityisesti pienempiä asuntoja ja koteja halutaan monesti sisustaa vaaleammaksi, jotta koti tuntuisi edes hieman suuremmalta. Tämä lähtökohta on totta ja vaaleus todellakin tuo ainakin näennäisesti enemmän valoa ja tilavuutta.

Kodin koristelemisessa ja sisustamisessa tulee ottaa huomioon muutama asia. Kannattaa aloittaa siitä, millainen oma koti oikein on. Jokainen asunto tai talo on omanlainen, eikä kaikkia ideoita voi sellaisenaan kopioida omaan kotiin. Tästä syystä kannattaakin tarkkaan käydä läpi kodin jokainen nurkkaus. Monen kodin sisustamisessa ja koristelussa auttaa jo se, että hankkiutuu liiasta tavarasta eroon. Jokaiselle meistä kerääntyy helposti ylimääräistä tavaraa, joka ärsyttää silmää aina kun se näkyy. Perussiivouksen ja järjestelyn jälkeen kannattaa katsoa koristeiden suuntaan.

Tekstiilit

Varsinkin vuokra-asunnoissa voi olla vaikeaa sisustaa kotia suuntaan tai toiseen. Tekstiileillä voi kuitenkin tehdä uskomattomia muutoksia pienessäkin tilassa. Kannattaa aloittaa isoista tekstiileistä ja katsoa ensin omat kalusteet läpi. Minkä värinen on sohva, sänky tai ruokapöydän tuolit? Nämä ovat hyvä paikka aloittaa.

verhojen koristelu

Jos pidät kalusteiden tekstiilistä, jatka siitä eteenpäin. Jos kuitenkin koet, että esimerkiksi sohvan väriä voisi muuttaa, etsi sisustuskaupoista uusi sohvan päällinen. Niitä löytyy joka lähtöön ja väriin. Sama pätee myös tuoleihin. Sänkyyn on helppo hankkia aluslakanat niin, että alkuperäinen väri peittyy.

Kun kalusteet ovat kohdillaan, seuraavaksi katsotaan verhojen suuntaan. Verhoilla voi olla todella iso merkitys ja jos vuokra-asunnossakin on vain tangot tai muu paikka verhoille, voit tehdä uusilla verhoilla kokonaan uudenlaisen sisustuksen. Verhoissa tärkeää on oikeat mitat, jotta ne eivät laahaa lattialla tai jätä lattian ja verhojen väliin turhaa ylimääräistä tilaan.

Nyt päästään pieneen tilpehööriin ja koristeluun. Mikäli tavoitteesi on saada koti valoisammaksi, oletetaan, että isojen tekstiilien värit ovat nyt vaaleita. Sohva voisi olla esimerkiksi beige, sängyn aluslakana norsunluun värinen ja verhot kevyen harmaita tai luonnonvalkoisia. Pieniä tekstiilejä ovat esimerkiksi koristetyynyt, istuinaluset tai sängyn päiväpeitto. Lisäksi kannattaa lisätä pehmeyttä vilteillä. Jos olet valinnut isojen tekstiilien väreiksi vaaleita sävyjä, voit pienissä tekstiileissä käyttää värejä. Liian kirkkaat neonvärit vievät kuitenkin helposti huomion. Mikäli kalusteiden väri on tumma, suosi pienissä tekstiileissä vaaleita sävyjä. Kevyet ja vaaleat koristetyynyt sekä viltit tuovat kotiisi pehmeyttä sekä siisteyttä. Samoin on päiväpeiton kanssa. Vasta sen jälkeen, kun tekstiilit on hoidettu, kannattaa siirtyä pienempiin koriste-esineisiin.

Koriste-esineet

Koriste-esineiden kanssa kannattaa olla varovainen, ettei niitä ole liikaa. Kodin valo helposti katoaa, jos hyllyillä on liikaa pientä tavaraa. Kannattaakin suosia esimerkiksi hyllyillä muutamaa suurta esinettä ja niiden kaveriksi lisätä muutamia pienempiä elementtejä. Kasvit ovat erinomainen sisustustyökalu, jotka tuovat virkeyttä kotiin ja pitävät kodin ilman puhtaampana. Tietyt kasvit ovat vielä tehokkaampia kuin toiset, joten katso, mitkä kasvit voisivat olla sopivia juuri sinun kotiisi. Otathan huomioon lemmikkieläimet, etteivät kasvit ole niille vaaraksi.

Kotona koriste-esineiden lisäksi kannattaa miettiä kokonaisuutta. Seuraamalla samoja sävyjä ja yhtä väripalettia teet kodistasi yhden kokonaisuuden. Voimme suositella myös laittamaan esille muutaman silmäänpistävän koristeen, jos haluaa hieman väriä ympäristöön. Yhteenvetona voidaankin siis sanoa, että pidä värit samankaltaisina kaikkialla ja koriste-esineitä saa käyttää, mutta ei liikaa. Kun tekstiilit ja isot kalusteet ovat harmoniassa, usein muut koristeet joko sopivat tai eivät sovi, jolloin sisustamisestakin tulee helpompaa.

Jaa:

You might also like …