Habitare-messuilta inspiraatiota sisustukseen

Silloin kun sisustus suunnittelu rupeaa aiheuttamaan päänvaivaa, eikä ideoita oikein tunnu syntyvän, Habitare on oikea osoite herättää mielikuvitus liikkeelle. Messut on suunniteltu ammattilaisille ja amatööreille, joten ei kannata olla kaino vaikka haluaisi vain ideoita kesämökin kasvojenkohotukseen. Viisi päivää kestävä Habitare-messu järjestetään syyskuussa Helsingin Messukeskuksessa ja messuja on järjestetty jo vuodesta 1970.

Habitare on suurin alan tapahtuma Suomessa. Sen vuosittainen kävijämäärä yltää jo 55 000:en. Habitaren tarkoitus on esitellä sisustus- design- ja huonekalutrendejä kotimaasta ja maailmalta. Habitaren yhteydessä järjestetään myös Antiikki-tapahtuma, joka esittelee vintagea ja vanhaa taidetta, Forma lifestyletapahtuma, HighEnd kuvan- ja äänentoiston tapahtuma sekä Showroon, joka on tarkoitettu tilasuunnittelun ammattilaisille. Habitaressa on monia eri osastoja ja useita erikoisnäyttelyitä. Niistä yksi tärkeimmistä on uusien nuorten tulokkaiden töitä esittelevä The Block. Messujen tarkoitus on myös herättää keskustelua ja tuoda esiin uusia trendejä ja suunnittelijoita, sekä tuoda tutuksi ulkomaisia alan huippuja suomalaisille sisustajille ja suunnittelijoille. Luonnollisesti messuilla myös markkinoidaan ahkerasti huonekaluvalmistajia ja esitellään uusimpia mallistoja. Koska sisustus on niin laaja aihe, eikä ole riippuvainen ainoastaan kalusteiden valinnasta, Habitare on muutakin kuin huonekaluja ja sisustusratkaisuja. Yksi todella mielenkiintoinen näyttelyosasto on suunnattu audiovisuaalisesta suunnittelusta kiinnostuneille. Ääni- ja valotekniikoilla voidaan vaikuttaa suuresti minkä tahansa tilan toimivuuteen ja ilmeeseen. Myös vanhan ja uuden materiaalin kohtaaminen on tänä päivänä aika paljon tapetilla, joten myös kierrätys-sisustusratkaisuihin löytyy Habitaresta vinkkejä. Uutena teemana Habitare esittelee myös tuoksuja sisustuselementteinä, sekä valon ja värin vaikutusta tilojen tunnelman muuntelussa. Kalusteiden ja muiden elementtien yhdisteleminen sisustuksessa on aina haaste, ja messuilla näihin saa loistavia uusia ideoita ja on mahdollisuus tutustua alan tuotteisiin ja tavarantoimittajiin.

Kolme hallia, useita näyttelyitä

Habitare on jaettu kolmeen pääalueeseen teemojen mukaisesti. Ahead-hallissa esitellään uusimpia muotoilutrendejä ja sieltä löytyy myös Habitare Light, Habitare Start Up ja Eettinen alue joka perustuu kestävän kehityksen periaatteella toimiviin yrityksiin ja tuotteisiin. Folk-hallissa saa tutustua uusiin tuuliin mitä tulee tulisijoihin, kylpyhuoneisiin, kodinkoneisiin ja talopaketteihin. Folk-hallista löytyy myös Habi-kids alue lapsille, ja miksei aikuisillekin, joka esittelee Helsingin Kaupunkia uudella tavalla kaupunkipelin muodossa, ja joka auttaa tutustumaan Helsinkiin uudesta perspektiivistä. Decor-halli on jokaisen sisustajan must-listalla. Hallissa voi ihastella kaikkea kodin sisustukseen liittyvää pienesineistöä ja käyttötavaraa, ja tehdä hyviä ostoksia. Tarjolla on lukematon määrä tavaraa pyyhkeistä kynttilänjalkoihin ja koriste-esineisiin. Mikäli juuri se oikea lampunjalka tai verhotanko on vielä hakusessa, se löytyy tältä osastolta.

Haastatteluja ja seminaareja sisustuksesta

Habitare ei siis ole vain esiteltäviä sisustusratkaisuja. Habitaressa on mahdollisuus osallistua kymmeniin paneelikeskusteluihin ja luentoihin sekä seurata kiinnostavia haastatteluja. Ulkomaisia vieraita esitellään ja heidän tulkintojaan ja ajatuksiaan muodon ja värin maailmasta onkin mielenkiintoista kuunnella. Tulevia mielenkiintoisia vieraita on esimerkiksi Alberto Alessi, joka on kuuluisan Alessin muotoilutalon pääjohtaja. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoima sisältää keittiötarvikkeita, valaisimia ja sisustustuotteita. Alessi tunnetaan erityisesti esineiden kekseliäästä ja käytännöllisestä muotoilusta. Alberto Alessilla on luja side suomeen ja hän on myös opettanut teollisuusmuotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa. Alessi poimii Habitaren messuilta kiinnostavimmat tuotteet ja ilmiöt, sekä tuo esille Alessin brändiä messuilla. Vaikka suunnitelmissa ei olisikaan välitön sisustusprojekti, messuilla on hauska kierrellä ja tutustua tähän kiehtovaan maailmaan. Samalla voi poimia tulevaisuuden varalle ideoita ja saada tietoa tuotteiden valmistamisesta, ekologisuudesta ja materiaaleista. Habitare sopii kaikille kokemuksesta tai iästä riippumatta.

Haastatteluja ja seminaareja sisustuksesta
Jaa:

You might also like …